426554_223504857792430_653770064_n

No Prisa


Zoals dat wel eens vaker gaat met reizen (en in het leven) gaan dingen soms niet zoals je verwacht. Dit was dus ook bij ons het geval op onze eerste reisdag. DE dag dat wij van Amsterdam naar Mexico City vertrokken. Wegens weersomstandigheden in Europa werd onze overstaptijd op London Heathrow gehalveerd waardoor wij (met een behoorlijke sprint) ons vliegtuig wel haalden, maar onze backpacks niet! Na deze teleurstelling op Mexico City airport moesten wij naar ons hostel zonder backpack. Zo hadden wij onze aankomst niet voorgesteld.

Uiteindelijk zijn onze backpacks 2 dagen later afgeleverd bij onze accommodatie: Hostel Suites DF. Het personeel van dit hostel heeft behoorlijk de nek uitgestoken met het terugkrijgen van onze bagage. Ondanks de eerste taalbarrière ging communicatie erg soepel. Met een beetje hulp van Google translate. Desondanks zijn we toch wat woordjes en zinnetjes aan het instuderen. ‘No prisa’ (geen haast). Het is een goed hostel. We slapen en eten lekker en de ligging is erg centraal. Heerlijk!

Mexico City. 22 miljoen mensen wonen hier en dat kan je goed merken. Het verkeer is een chaos, of het nou spits uur is of niet. Bovendien zit er veel verschil tussen kwaliteit in wijken. De wijken rondom het vliegveld waren ronduit slecht te noemen, dat wekte niet veel vertrouwen toen we in de taxi naar het centrum reden. Gelukkig is ons hostel is een goede wijk; zakendistrict vlakbij het historisch centrum. Om de 5 meter zie of hoor je politie, maar gebeurd er verder weinig. Ook de metro is even goed opletten, maar voelt niet onveilig. Het Metro systeem in Mexico City is trouwens geniaal. Je betaald 3 peso per persoon ongeacht waar je heen gaat (enkele reis). Geen gedoe met zones of opwaardeerkaarten.

Wat doe je als toerist in Mexico City? Bezienswaardigheden bekijken waaronder het historisch centrum. Als je dit in één woord moet noemen is dat waarschijnlijk: groot. Statische gebouwen met veel charme. Om de drukte iets wat te ontvluchten hebben we het nationaal museum voor antropologie bezocht waar ook de Maya kalender hangt. Wederom groot te noemen. Het is fantastisch museum met ontzettend veel te zien.

Ondanks dat we vol zaten met (voor)oordelen voor deze stad, is deze zeker niet tegengevallen. Mensen zijn ontzettend vriendelijk en toegankelijk. Maar we blijven natuurlijk op onze hoede. Morgen vertrekken we naar Puebla, nog zo’n miljoenen stad. Maar dan iets minder groot.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *