Sin City


Las Vegas. Ik moet altijd even wennen aan grote steden, zeker één als Las Vegas. De gigantische hotels met casino’s of de neon lights zijn vooral de eerste avond behoorlijk overweldigend en het zal je zeker een week kosten voordat je de strip van binnen en buiten gezien hebt. Maar de gebouwen, lichten en geluid zijn nog te overzien. Wat mij blijft verbazen en intrigeren zijn de mensen die hier rondlopen.

Hier worden – zoals in veel steden, zo niet heel USA – de tegenstellingen op een harde manier duidelijk gemaakt. Genoeg mensen leven hier op straat om diverse redenen. Deze mensen zitten dan tussen de hotels, lopen als zombies rond of op de hoek van een druk kruispunt met een kartonnen bord om geld te bedelen. Vaak praten zij hardop in zichzelf of vragen ze om penny’s, maar veelal laten ze je ook met rust. Je hoofd wegdraaien is de makkelijkste oplossing, maar voelt niet altijd de beste oplossing.

De stad probeert je als een vampier leeg te zuigen. Natuurlijk komen mensen hier om geld uit te geven. Dat weet iedereen. De hotels zijn prachtig, maar duur. De restaurants zien er prachtig uit en de beste topchefs werken hier. Je vindt hier de beste kledingontwerpers met bijbehorende winkels. Het blijft lastig om jezelf te navigeren tussen de grote uitgaven, maar het is mogelijk. Als je maar blijft opletten. Het is een groot attractiepark waar alle aanbieders van entertainment, elkaar steeds probeert te overbluffen.

Dus, is Vegas eigenlijk wel de moeite waard voor een backpacker? Ja. Zeker weten. Dit is omdat we langzaamaan leren, dat steden als Las Vegas andere plekken meer bijzonder maken. Aan een stad wat de beste wil zijn in alles, hangen ook voordelen. Je zult de mooiste en vooral grootste LED schermen zien, de beste licht en geluidshows, hoogstaande technologieën. Alles om indruk te maken.

Ben ik een fan? Nee. Ben ik blij dat ik het gezien heb? Ja.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *