Root Beer Float


Eén van de leuke dingen aan reizen is, is dat je op de meest onverwachte momenten een beetje van een land/cultuur kan proeven. Bij ons gaat het eigenlijk altijd omgekeerd. Eerst proeven, achteraf Wikipedia-en wat je nou gehad hebt.

We verblijven op een camping in de woestijn van Utah in plaatje Hurricane. Er is hier net zo weinig schaduw te vinden, als bezienswaardigheden. Alleen goed om een nachtje te blijven slapen dus. Om de hitte te ontvluchten gaan we naar de recreatieruimte, welke er precies zo uitziet als je verwacht bij een Amerikaanse recreatieruimte. Bordspellen op de kast, krijtjes en kleurplaten op tafel, een podium met gordijnen en een zithoek met videobanden. Om 3 PM komt er een bejaard echtpaar binnen en beginnen voorbereidingen te treffen voor het zondagse ijsuurtje. 10 minuten later staat er een flinke wachtrij en is de dame druk aan het ijs scheppen.

We zien het een en ander voorbij komen en besluiten ook een ijsje te bestellen. Ik kan mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en vraag wat een Root Beer Float is. Het antwoord kon niet simpeler: Root Beer met een bolletje vanille ijs. Ik krijg direct de vraag of ik weet wat Root Beer is. Mmm, nee eigenlijk geniet. Direct pakt ze 2 bekertjes en schenkt wat Root Beer voor ons in. Het ziet eruit als cola en smaakt naar vanilleachtige frisdrank. Met koolzuur. Ik besluit toch maar de ijs variant te bestellen. I have to try new things, I guess. Ik krijg een grote pul met een laagje frisdrank. Ze schept er wat ijs bij en vervolgens nog wat frisdrank overheen. Ik krijg er direct een lang lepeltje erbij om het ijs te kunnen scheppen en 2 rietjes. Als ik wil kan ik tussendoor nog laten bijvullen met Root Beer. Alex besteld een bananen split en krijgt de vraag welke variant hij wil. Na enige verwarring – wij wisten niet dat er meer varianten waren – probeert Alex er makkelijk onderuit te komen. Doe maar een standaard bananen split.

Alex krijgt een typisch Amerikaanse bananen split. Veel van alles. We eten rustig ons ijs en kletsen met een aantal andere gasten, die door hadden gekregen dat we wegenkaarten aan het bekijken waren, voordat we ijs bestelden. We verzamelen direct tips, verhalen en geïnteresseerden. Wat ons blijft verbazen, is dat men hier geen drempels voelt/heeft. Als iemand iets van je wil weten of iets kwijt wilt, dan word er direct tegen je aan gepraat.

Uiteindelijk wordt er opgeruimd en krijgen we 2 bananen die over zijn. Voor onderweg. De Root Beer Float zag er viezer uit dan dattie smaakte. Best lekker eigenlijk. Maar 1 is voorlopig genoeg.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *