Singapore Deluxe


Singapore is de poort naar ons Zuidoost Azië avontuur. We kenden deze stad al een beetje en dat maakte ons enthousiasme alleen maar groter. Terug naar Singapore: prachtige architectuur, lekker eten en fijne mensen. Maar een beetje rondhangen in een stad die we toch al kennen, vond de moeder van Maartje net iets te makkelijk. We kregen een opdracht per e-mail…

De opdracht luidde: even lijstje afwerken.

  1. Singapore River
  2. Chinatown
  3. Hawker Centers
  4. Sentosa Island
  5. Little India
  6. Het koloniale centrum
  7. Merlion
  8. Swissotel The Stamford
  9. Orchard Road
  10. Singapore Flyer

We besloten van elk punt een foto te nemen als bewijsmateriaal. Zie hieronder het resultaat met commentaar!

Singapore River
Heel erg lastig is deze niet. De rivier stroom een eindje de stad in en telt veel populaire plekken aan de rivier zoals Clarke Quay, Boat Quay en Robertson Quay. Zelfs als je niet weet waar je precies heen wandelt, kom je hem hoogstwaarschijnlijk tegen. Onze favoriete plek is op een bankje aan de waterkant bij Asian Civilisation Museum met uitzicht op de restaurantjes aan de overkant van het water.

Chinatown
Ha! Super makkelijk! We slapen in Adler Hostel midden in Chinatown. Elke keer als we met de metro op pad gaan, lopen we door de winkelstraatjes en langs de bekende Sri Marooth Relic Temple.

Hawker Centers
Dit is één van de redenen dat we naar Azië gaan: eten! We kunnen dit punt goed combineren met het vorige punt, want we vinden een fantastisch hawker center bij ons op de hoek: Maxwell Food Court. We betrappen ons erop dat we helemaal niet meer naar een degelijk restaurant willen! Heerlijk en goedkoop.

Sentosa Island
Dit is dan wel weer wat lastiger, want Sentosa Island is een soort pretpark. En dat betekend 2 dingen: duur en je moet ervan houden. Eerlijk gezegd zag het er van een afstand indrukwekkend uit, maar vonden dit niet de moeite waard.

Little India
Ook deze wijk kennen wij aardig goed, maar dat komt door onze eerste ontmoeting met Singapore. Wij verbleven in 2011 in het Perak Hotel in Little India. De wijk is prachtig, maar ook erg lawaaierig in de avond. Bovendien is Chinatown centraler gelegen en biedt veel meer eetgelegenheden dan Little India. Maar toch is Little India zeker de moeite waard voor een ochtend of namiddag rondstruinen.

Het koloniale centrum
Heel eerlijk zijn we hier in deze trip niet geweest, maar wel tijdens ons eerste bezoek aan Singapore in 2011. Telt dat ook?

Merlion
Wederom niet zo lastig. Als je lekker langs de rivier aan het wandelen bent richting de zee, dan pak je vanzelf wat highlights mee waaronder de Merlion. Het is één van de meest beroemde trademarks van Singapore, maar echt super indrukwekkend? Nee, niet echt… Zie je bovendien maar eens door de massa heen te wurmen EN een foto van de Merlion te maken zonder andere mensen erop. Dat is pas een uitdaging!

Swissotel The Stamford
Huh? Waarom staat deze op het lijstje? We hebben veel beroemde hotels gevonden zoals Marina Bay Sands (hoog hotel aan het water) The Fullerton hotel en Raffles Hotel, maar Swissotel hebben we (nog) niet gevonden.

Orchard Road
DE winkelstraat van Singapore! Eén van de favorieten als het aankomt op design en architectuur. Onze favoriet is toch wel ION shopping mall. Je vindt hier de top-end designerstores, maar ondergronds gelukkig ook meer betaalbare kledingmerken. Wij hebben hier niet geshopt en toch vonden we het prachtig om te zien.

Singapore Flyer
Wij hebben hier weinig mee. Ja, het is leuk om te zien wanneer de lichtjes aan zijn in de avond, maar that’s it! Gelukkig is deze ook niet lastig op te spotten. Een ritje zal ongetwijfeld erg mooi zijn, maar wij geven hier gewoon niet veel om. Net zoals The London Eye. Leuk, maar we vinden andere attracties leuker om kostbare dollars aan te besteden.

Ik denk dat we toch een aardige score hebben behaald. Bovendien kunnen we ons lijstje misschien later op de reis aanvullen? In onze ogen ontbreken er cruciale bezienswaardigheden/activiteiten aan dit lijstje. Vandaar de metderugzakom selectie van to-do/see in Singapore:

Gardens by the Bay
Wow! Ik kan niet anders zeggen dat wij overweldigd waren door dit…. euhm… ja, hoe noem je het eigenlijk? Het is een attractie, natuurpark, kunst, technologie van het hoogste niveau, educatief. Je betaalt geen entree, alleen voor de extra activiteiten zoals de Skywalk betaal je een bedrag. Tot onze verrassing zijn er in de avond licht en geluidshows wat de beleving alleen maar grootser maken. Ik vraag me af wat anderen hiervan vinden, maar wij waren er weg van!

Haw Par Villa Park
Dit is typisch een bezienswaardigheid die niet tot de top 10 hoort en dus door ontzettend veel mensen (zeg gerust bijna iedereen) vergeten word. Wij hadden extra tijd over en gunden dit park een kans. Dit park is ontworpen en gebouwd door de beroemde Tijger balsem familie; deze vind je in het park hier en daar dus terug. Voor ons Westerse mensen is het soms lastig te verwerken wat we nou zien, maar anders-dan-anders is het absoluut. Het is een soort fantasiewereld waarin veel dieren de hoofdrollen spelen. Het meest verontrustende aan het park, was de Ten Courts of Hell waarin de weg door de hel volgens het Boeddhistische geloof uitgebeeld word. Ik kan me goed voorstellen dat dit voor sommige mensen too much is, maar wij vonden het wel spannend. Het park is gratis te bezoeken en makkelijk te bereiken via MRT metro.

Changi International Airport
Wat? Het vliegveld?! Ja, zelf het vliegveld liet ons (voor Maartje’s) hart sneller slaan. Singapore staat volledig in teken van moderne technologieën en kunstvormen en dit hebben ze braaf doorgevoerd in het vliegveld. We hebben met verbazing staan kijken naar prachtige koperkleurige regendruppels aan draadjes, die synchroon figuren vormen in de lucht.  Eenmaal door de douane vonden we The Social Tree waar we een tijdje mee gespeeld hebben door foto’s te maken en te versturen naar onze ouders. Voordat we het wisten, konden we al naar de gate om te boarden.

Nou, wij hopen dat de opdracht geslaagd is, maar misschien weten jullie meer suggesties voor de volgende keer?

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *