Skip to content

Vakantie op de Veluwe

De Veluwe in Gelderland. Een prachtige bestemming voor vakantie in eigen land. De Veluwe heeft bijzondere plekken om te ontdekken én is hooguit een paar uur rijden van huis. Maar waar ga je overnachten? Wij hebben wat accommodaties bij elkaar gezocht, zodat jij dat niet hoeft ;-).

Veluwe vakantie Nederland

VAKANTIEPARKEN VELUWE

Zoveel vakantieparken bij de Veluwe dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Hieronder staat een groot deel van de parken onder elkaar.

OTTERLO • DE ZANDING
Droomparken de Zanding Veluwe

Foto: Droomparken

Zoveel bungalowparken bij de Veluwe dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Hieronder staat een groot deel van de parken onder elkaar.

Net buiten de bebouwde kom van het Veluwse dorpje Otterlo ligt Droompark de Zanding. Als er een wedstrijd zou zijn voor de meeste variatie in accommodaties, dan zou De Zanding zeker genomineerd zijn. Studio's, tiny houses, chalets, welness lodges, bungalows, villa's, cube-woningen, etc. De vele faciliteiten en vriendelijke staff maken de ervaring compleet.

Kenmerken: Strand en natuurmeer in het park, overdekt zwembad, ideaal voor kids, e-chopper verhuur

OTTERLO • RESORT DE WIJE WERELT
Resort de Wije Werelt Veluwe

Foto: Resort De Wije Werelt

Hier is zoveel te doen! Dit award-winning park heeft een overvloed aan faciliteiten, activiteiten en animatie. Ideaal voor met kids dus! Hier heb je ook een enorm aanbod aan huisjes waaronder glamping tenten en zwerfhutten op hoogte.

Kenmerken: Tof voor kids, Zilveren Zoover Award 2019, vlakbij zandverstuiving Het Mosselsche Zand

OTTERLO • CAMPING BEEK EN HEI
Camping Beek en Hei Veluwe

Foto: Camping Beek en Hei

De place to be voor kamperen in rust en natuur. En wat een relaxte sfeer hangt hier! Je kan hier vrij kamperen of op het gezinsveld met de caravan of tent. Maar ze hebben ook trekkershutten én een natuurkampeerterrein. Voor een klein bedrag kan je bijna elke zaterdagavond (in de zomer) met boswachter Jan op pad. Tijdens een fietstocht laat hij het natuurgebied Planken Wambuis zien en gaat op zoek naar wilde dieren. Super gaaf toch?

Kenmerken: Natuur, rust, gezellig, wilde dieren spotten met boswachter, autovrije camping, kinderactiviteiten

HOENDERLOO • LANDAL MIGGELENBERG
Landal Miggelenberg Veluwe

Foto: Landal Miggelenberg

Ze hebben hier maar liefst 270 vrijstaande bungalows vanaf 2 tot 18 personen. Ze hebben ook kinderbungalows: bijna helemaal ingericht voor kids met o.a. een kikkerbadkamer, spellentafel en coole kinderkamer. Overduidelijk een park voor gezinnen!

Kenmerken: Handige Landal GreenParks App, overdekt zwembad, beauty en welness, kinderactiviteiten en animatie

HOENDERLOO • BUNGALOWPARK HOENDERLOO
Bungalowpark Hoenderloo Veluwe

Foto: Bungalowpark Hoenderloo

Standaard Roompot park en huisjes, maar genoeg te doen in en rondom het park. Een natuurspeeltuin, binnenspeeltuin, minigolf, tennisbaan, zwembaden: om maar iets te noemen. Het allermooiste is misschien wel dat als je het park uitloopt en de straat oversteekt, je letterlijk de natuur in loopt. Heerlijk voor een avondwandeling.

Kenmerken: Buiten- en overdekt zwembad, tennisbanen, sportvelden, animatie, indoor speeltuin

HOENDERLOO • GLAMP OUTDOOR CAMP VELUWE
Glamp Outdoor Camp Veluwe

Foto: Glamp Outdoor Camp Veluwe

Avontuurlijke glamping vakantie op de Veluwe met unieke tenten en bunkhouses voor 2 tot 6 personen. Heel hip en Instagrammable. Iedere tent heeft privé sanitair met eigen douche en toilet en is COVID-19 proof. Alleen te boeken voor de zomer van 2020, dus wees er snel bij!

Kenmerken: Uniek, natuur, kamperen, kampvuurvibe

BEEKBERGEN • DROOMPARK BEEKBERGEN
Droompark Beekbergen

Foto: Droomparken

Droompark Beekbergen ligt midden op de Veluwe tussen de plaatsjes Beekbergen en Loenen. Het motoo is hier: geen haast, 't is vakantie. Ze hebben onder andere prachtige vrijstaande villa's voor een heerlijk rustige vakantie middenin de natuur. Ook kan je hier prima met een groep familie of vrienden samen komen genieten. 

Kenmerken: Wellness, overdekt zwembad, ideaal voor kids, sportfaciliteiten, e-chopper verhuur

BEEKBERGEN • LANDAL HEIDEHEUVEL
Landal Heideheuvel Veluwe

Foto: Landal Heideheuvel

Groot park met 242 vrijstaande bungalows. Bovendien heeft Landal Heideheuvel onlangs diverse faciliteiten vernieuwd én een brasserie geopend. Veel verschillende soorten bungalows voor 2 tot 18 personen.

Kenmerken: Handige Landal GreenParks App, overdekt zwembad, beauty en welness, kinderactiviteiten en animatie

ARNHEM • HOOGE VELUWE
Droompark Hooge Veluwe

Foto: Droomparken

Wederom een Droompark die zijn naam waar maakt. Keurig met een hoop faciliteiten en vermaak voor jong en oud. Ontzettend veel keus uit verschillende accommodaties. En ook dichtbij Arnhem, leuk voor een dagje sightseeing, shoppen of entertainment.

Kenmerken: Overdekt zwembad, ideaal voor kids, wellness, sportactiviteiten

Onze tip

LAAG-SOEREN • VAKANTIEDORP DE JUTBERG
Vakantiedorp de Jutberg Veluwe

Foto: Vakantiedorp de Jutberg

Aan de rand van Nationaal Park Veluwezoom (naast NP de Hoge Veluwe) ligt dit charmante vakantiedorp. Dit is een park waar je kan kamperen en een trekkershut, chalet, lodge of tipi kan huren. Verder hebben ze alle faciliteiten die je nodig hebt voor een heerlijke vakantie zoals een zwembad, restaurant, fietsverhuur, etc. 

Kenmerken: Natuur met alle faciliteiten, oplaadpunt elektrische auto's, animatie, sportvelden

En mocht je nou toch in de buurt verblijven, ga dan alsjeblieft een ijsje eten bij IJs van Co in Hoenderloo. Geloof ons, dat is echt de moeite waard!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.