Skip to content
PERSOONLIJK / WERELDREIS

ROUTE ONZE WERELDREIS

De knoop is doorgehakt: je gaat op wereldreis! Maar waar ga je heen? Het bepalen van een (globale) reisroute is één van de leukste dingen die er is. Wij delen onze reisroute, de afwegingen en learnings. Hopelijk helpt dit jou bij het bepalen van de perfecte reisroute voor jouw wereldreis.

Route wereldreis

 ONZE WERELDREIS ROUTE

Route wereldreis Mexico Palenque Centraal-Amerika

Wij wisten al heel vroeg dat dit hét begin van onze wereldreis moest worden. Waarom? De Maya route! Dan kom je al snel uit op landen zoals Mexico, Guatemala en Honduras. Oh, maar dan pakken we Belize ook mee. Daarmee hadden we al de eerste 3 maanden van onze wereldreis gevuld.

The American Dream. We moesten wel een rondje National Parks en grote steden doen. Hoog op het verlanglijstje stonden: Grand Canyon, Antelope Canyon en Las Vegas. Omdat we veel kilometers zouden afleggen, was de keuze voor een campervan voor de hand liggend.

USA Yosemite Park conclusie VS

Australië. Down Under. Aan de andere kant van de wereld. Hoe cool zou het zijn om door de outback te rijden? Als het in Europa winter is, is het daar zomer. Veel meer wisten we eigenlijk ook niet. Maar toch trok dit continent ons. En Fiji als tussenstop: dat moet paradijs zijn.

Dit was een makkelijke keus: goedkope bestemmingen, divers en prachtig. Ideaal voor backpacken. We wisten dat we hier de meeste tijd van onze reis zouden besteden. Op het verlanglijstje stond: Bagan in Myanmar, leren duiken in Thailand en Angkor Wat in Cambodja.

Cold turkey van Azië naar huis zagen we niet zitten. We besloten dat we aan het einde van de wereldreis moesten acclimatiseren in de 'buurt'. Om even alles op een rij te zetten en (mentaal) voor te bereiden op de omgekeerde cultuurshock en het temperatuurverschil.

Hey, careful, man, there’s a beverage here!

EVEN WAT CIJFERS

LANDEN

Mexico
Guatemala
Honduras
Belize

 

 

Californië
Utah
Nevada
Arizona

 

 

Fiji
Australië

 

 

 

Singapore
Thailand
Laos
Myanmar
Indonesië
Maleisië
Cambodja

Marokko

 

 

 

 

ACCOMODATIES

18

28

39

49

2

AANTAL DAGEN

51

43

55

186

10

  • In sommige landen zijn we vaker geweest zoals Singapore en Thailand, dus daarvan hebben we meer stempels in het paspoort
  • Het aantal accommodaties is eigenlijk twee meer, omdat we 1 nacht bij Schiphol hebben geslapen voordat we naar Marokko gingen en we hebben 3 nachten doorgebracht in een ziekenhuis in Myanmar. Doe dat zit lees je hier.
  • We hebben vliegtuigen niet meegenomen in accommodaties en aantal dagen.

OVER METDERUGZAKOM

Maartje en Alex zijn de reizigers achter Metderugzakom.nl. In 2010 sloeg het reisvirus toe tijdens de eerste verre reis naar Costa Rica. Sindsdien hebben zij ontelbare vluchten, bestemmingen én een wereldreis van de bucketlist afgestreept.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.