Skip to content

Bad Bentheim

In en rond Nederland zijn zoveel leuke plekken te vinden die het vakantiegevoel naar boven halen. Net over de grens bij Oldenzaal en Enschede vind je de Duitse stad Bad Bentheim. Fijne bestemming voor een dagje weg of eventueel met overnachting.

Bad Bentheim Burg Duitsland

BURG BENTHEIM

Bad Bentheim Burg Duitsland

De meest bekende bezienswaardigheid is Kasteel Bentheim: een middeleeuws kasteel met prachtig uitzicht over Westfalen en Twente.

De oudste vermelding dateert uit het jaar 1020, maar niemand weet precies hoe oud het kasteel is. Het kasteel heeft in de loop der jaren veel verschillende kasteelheren gehad en er zijn veel gebouwen bijgebouwd. Vandaar dat je verschillende bouwstijlen zal tegenkomen.

Het hele complex is voorzien van informatieborden (ook in Nederlands) en kan zelfstandig verkend worden.

HIGHLIGHTS
  • De loopbrug
  • Kruittoren
  • Batterijtoren
  • Kronenburg
  • Katharinenkerk
  • Herrgott
  • Marstall Museum
  • De koetsen

Het kasteel is het hele jaar open en ook leuk om met kinderen te bezoeken. Check de website voor openingstijden en toegangskosten.

Bad Bentheim Burg Duitsland

Loop ook eens door de kasteeltuinen (Schloßpark) voor Burg Bentheim. Deze is gratis toegankelijk én je kan hier prima (betaald) parkeren. 

CORONAMAATREGELEN BURG BENTHEIM

De Coronamaatregelen in Burg Bentheim zijn goed geregeld. Vanzelfsprekend moet je overal 1,5 meter afstand houden van andere mensen. In gebouwen moet je verplicht een mondkapje op, dit staat overal goed aangegeven. Buiten (bijvoorbeeld op de binnenplaats of de loopbrug) hoeft dat niet. Op diverse plekken staan desinfecteer dispensers en er zijn looproutes aangegeven.

KUUROORDSTAD

Rond 1711 werden geneeskrachtige (helende) zwavelbronnen ontdekt, waardoor Bad Bentheim nu een erkend kuuroord is. Vandaar ook het woord “Bad” in de naam. Vandaar dat er meerdere mogelijkheden zijn om te genieten van wellness en ontspanning zoals Bentheimer Mineral Therme. Je kan al voor €10,50 p.p. drie uur gebruik maken van alle baden.

PRAKTISCH

Bad Bentheim is goed bereikbaar met de auto en ongeveer 30 min. reiden vanaf Enschede en Oldenzaal. Parkeren kan eenvoudig en goedkoop bij parkeerplaats Schloßpark naast Burg Bentheim.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.