Skip to content

ONZE MEXICO ROUTE

Mexico is een rijk land waar veel te zien en beleven is. Het Yucatán schiereiland alleen al is vol met bezienswaardigheden, gezellige plaatsjes, parelwitte stranden en avonturen. Hieronder delen we onze Mexico route waar wij in totaal 4 weken over gedaan hebben. 

Route Mexico Metderugzakom

UITGANGSPUNTEN

Wij hadden vanaf Düsseldorf (via Parijs) een retourvlucht van en naar Mexico Stad. Bovenstaande route is een voor-de-hand-liggende route waarbij je van koud(er)e naar warm(er)e bestemmingen reist, een beetje afhankelijk van welke maand/periode. Onze reis 'eindigde' in Cancun, maar omdat we vanaf Mexico Stad terugvlogen, namen we nog een binnenlandse vlucht. Dit kan je voorkomen door te vliegen op Mexico Stad en terug te vliegen vanuit Cancun.

Daarnaast wilden we ook een aantal weken in de zon doorbrengen. Sommige steden en gebieden liggen hoger en zijn dus ook kouder.

Mexico Metderugzakom Oaxaca route
10 bestemmingen in 4 weken is een beetje druk
ONZE PLANNING
 • Mexico Stad – 3 nachten
 • Oaxaca – 3 nachten
 • San Cristobal de las Casas – 2 nachten
 • Palenque – 3 nachten
 • Campeche – 1 nacht
 • Merida – 2 nachten
 • Bacalar – 2 nachten
 • Tulum – 3 nachten
 • Isla Holbox – 2 nachten
 • Cancun – 3 nachten
 • Mexico Stad – 2 nachten
  TOELICHTING MEXICO ROUTE
 • In totaal 5 nachten Mexico Stad zou teveel kunnen zijn. Echter, wij vonden het een prettige stad en er is in de omgeving ook veel te zien/doen
 • We moesten in Palenque 1 nacht extra verblijven vanwege ziekte
 • We vierden Oud & Nieuw in Cancun, vandaar 1 extra spare dag om uit te brakken slapen
 • Het is heel persoonlijk welke plekken je fijn vindt en hoelang je daar wil blijven. Zo vonden wij het jammer dat we maar 1 nacht in Campeche verbleven.

ONZE ERVARING

Om een land en cultuur écht goed te leren kennen (en ervan te genieten) moet je wat ons betreft niet haasten. Reisdagen blijven toch aardig intensief en daarvan wil je er niet teveel op de planning hebben. Een paar dagen ergens verblijven geeft rust, ontspanning maar ook meer de mogelijkheid om echt in contact te komen met de lokale bevolking. Tien bestemmingen in 4 weken was toch misschien een beetje druk.

Zelfstandig reizen door dit deel van Mexico is echt geen probleem. Mexico wordt vaak 'onveilig' genoemd, maar wij hebben ons geen enkel moment onveilig gevoeld. Wij reisden per vliegtuig (Viva Aerobus), bus (ADO!), autobusjes (via boekingsbureau in San Cristobal), taxi (via Uber) en huurauto (via Europcar). Je moet als reiziger gewoon slim reizen: geen opvallende juwelen, niet continu rondlopen met dure apparatuur, beetje op je rugzak blijven letten bij busreizen én luister naar lokale bevolking.

Mexico is een avontuur! Spannende hikes door de bergen bij Oaxaca, zwemmen in cenotes, suppen op het meer in Bacalar, dansen op straat in Mexico Stad, ongelofelijke Maya tempels in de jungle. Laat je af en toe verleiden door iets te doen buiten jouw comfortzone.

Mexico Metderugzakom Palenque route

TIPS VOOR REIZEN IN MEXICO

 • Engels blijft voor veel Mexicanen een grote uitdaging. Probeer daarom zelf wat woordjes en zinnetjes Spaans te leren. Bijvoorbeeld hoe je de rekening vraagt óf een gerecht pittig is. Duolingo helpt.
 • ADO is een zeer betrouwbare busmaatschappij met verschillende soorten klasse bussen. De 'normale' klasse is voor Westerse standaarden prima, maar voor wat meer luxe boek je de ADO gl of Platinum. Let op: de website van ADO is alleen te bereiken als je in Mexico bent, dus gebruik een VPN verbinding voor als je thuis al bustickets wil boeken. Je kan ook prima buskaartjes bij een counter op één van de ADO stations kopen.
 • Verdiep je in de culinaire keuken; dat is ook echt de moeite waard.

HOE KOM JE ER?

Vanuit Europa zijn er meerdere manieren om naar Mexico te vliegen. Een fijne (maar ook dure) optie is om rechtstreeks te vliegen. Toch maar een goedkopere variant? Onze voorkeur heeft het om via hub's in Europa (zoals Parijs voor Air France of Frankfurt voor Lufthansa) te vliegen. Je kan ook via USA gaan (met United Airlines), maar vergeet dat niet een ESTA te regelen. Die heb je ook nodig als je in transit bent.

BEKIJK ALLE POSTS OVER MEXICO

Route Mexico Metderugzakom

Mexico route

Mexico is een rijk land waar veel te zien en beleven is. Het Yucatán schiereiland alleen al is vol met […]

Centraal Amerika Mexico

Centraal-Amerika: conclusie

Na een periode van 7,5 week in Centraal-Amerika, vlogen wij in een nieuw toestel van Virgin America van Cancun naar […]

OVER METDERUGZAKOM

Maartje en Alex zijn de reizigers achter Metderugzakom.nl. In 2010 sloeg het reisvirus toe tijdens de eerste verre reis naar Costa Rica. Sindsdien hebben zij ontelbare vluchten, bestemmingen én een wereldreis van de bucketlist afgestreept.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.