Skip to content

Lopburi, Monkey city

Wij hadden een aantal dagen 'over' in Thailand voordat we naar een nieuwe bestemming zouden reizen. We wilden het liefst Bangkok zoveel mogelijk ontwijken (want ja, het blijft een drukke, gore stad), maar wisten niet goed wat we nog konden doen/zien. Totdat we Chris – een Amerika ontvluchte jongen die bijna 3 jaar in Bangkok woont – ontmoetten in Pakse (Laos). Chris heeft Thailand al redelijk goed verkend en adviseert ons om de ‘Monkey City’ van Thailand te bezoeken. Deze speciale stad (Lopburi) ligt op 2 uur treinen van Bangkok, dus we hoefden er niet te ver voor om te reizen. Monkey’s it is!

Lopburi Thailand Monkey Azië
Wat krijg je al een willekeurige stad in Thailand wordt gedomineerd door honderden, zo niet, duizenden apen?
Een bende.

APENSTAD

Ik moet er even bij vertellen dat ze op regelmatige tijden gevoerd worden, omdat deze donderstenen – hoe kan het ook anders – heilig zijn. Alles draait dus om: eten! Ze klimmen op scooters om net gekochte boodschappen uit de tassen te pikken. Ze hangen in de elektriciteitsdraden als Tarzan te slingeren. Trekken zich niets aan van al het gemotoriseerde vervoer en maken hier ook graag gebruik van. (vol verbazing keken we naar een aap die rustig op het dak van een rijdende auto meeliftte)

PHRA PRANG SAM YOT

In eerste instantie ziet deze foto er een beetje zielig uit: aapjes achter tralies. Maar niets is minder waar, want wij stonden hier opgesloten en de aapjes vrij en blij buiten op het gras. De Phra Prang Sam Yot tempel was de enige plek waar we veilig konden kijken naar de spelende apen. Misschien maar goed ook, want ze klommen aan onze benen omhoog toen ze alleen al ons waterflesje ontdekten.

Lopburi Thailand Monkey Azië

PIZZA SMOKKEL

De grootste uitdaging was een verse pizza langs de apen smokkelen. Alle locals waarschuwen je ervoor: let goed op je spullen en loop (het liefst) niet met plastic tasjes met eten. Met gevaar voor eigen leven wisten wij de pizza veilig naar ons hotel te brengen, maar een beetje nerveus waren we wel.

Lopburi Thailand Monkey Azië

PRAKTISCH

Er zijn veel verschillende manieren om van en naar Lopburi te komen: minibusje, taxi, trein, ect. De snelste manier is met de trein die er iets meer dan 1,5 uur over doet vanuit Bangkok. De trein vertrekt in Bangkok vanaf Bang Sue Junction Station en komt in het centrum van Lopburi aan.

TIP: de trein tussen Bangkok en Lopburi komt o.a. langs Ayutthaya, waar prachtige historische tempels en ruïnes te zien zijn. Dit is wat ons betreft écht de moeite waard om ook te bewonderen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.