Skip to content

Orange Poppy seed Cake

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non risus. Suspendisse lectus tortor, dignissim sit amet, adipiscing nec, ultricies sed, dolor.

default img

INGREDIËNTEN

  • 190 gram / 185 ml vers geperste sinaasappelsap
  • 40 gram maanzaad (Poppy seed)
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
  • 75 gram bloem (gezeefd)
  • 250 gram boter in blokjes
  • 325 gram fijne kristalsuiker
  • 37 gram verse sinaasappelschil (geraspt)
  • 4 eieren (licht opgeklopt)

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius en vet het bakblik in met boter
  2. Pers de sinaasappelen en doe deze met het maanzaad en het gezeefde bloem in een kom
  3. Meng de boter en suiker in een andere kom met een mixer, tot het mengsel licht en romig is. Voeg dan de sinaasappelschil toe en één voor één de eieren.
  4. Voeg de twee mengsels voorzichtig (!) samen en schep deze door elkaar
  5. Doe het beslag in het ingevette bakblik en bak deze 75 minuten op 160 graden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *