Skip to content

Prachtig Palenque

Op diverse websites en magazines zag ik in 2013 het begrip airbnb.com voorbij komen. Ik ben altijd wel in voor een klein onderzoekje en deze website was wederom snel gevonden. Airbnb is een website waarop mensen hun huis, appartement of logeerkamer kunnen aanbieden tegen betaling. Een soort van marktplaats idee, maar dan voor accommodaties. Dit wilde ik ook wel eens proberen, wie niet waagt…

Ons eerste adres was in Palenque bij Adriana en Ginesa. Ik kreeg snel bericht dat de aanvraag was geaccepteerd en kreeg een routebeschrijving naar hun huis via e-mail. So far, so good! We vonden de woning en de dames zaten al op ons te wachten. Toen ik beleefd aan Ginesa vroeg of ik gebruik mocht maken van de keuken en wasmachine antwoordde ze: Yes, of course! This is your house now.

Het ging zo makkelijk… Misschien iets te makkelijk om waar te zijn?

Het was allemaal waar! Ik kan niet anders zeggen dat wij hier een heerlijk verblijf hebben gehad. Wij, een Amerikaans stel, 2 andere Mexicaanse vriendinnen, 7 katten en 1 hond woonden allemaal bij Adriana en Ginesa. Alle vragen die we inmiddels hadden opgespaard over Mexico en gewoontes konden we bij deze gastdames kwijt. In een erg korte tijd zijn we veel meer te weten gekomen over: het leven in Mexico, normen en waarden van Mexicanen, eten, natuur, reizen, politiek e.d. Zo vertelde ze ook over de grote plannen om een eco-park te bouwen.

Adriana en Ginesa vinden het belangrijk dat je het naar je zin hebt. Toen wij naar de ruïnes van Palenque waren geweest werd ons gevraagd of we de brulapen hadden gezien. (hierover waren we uiteraard van te voren over geïnformeerd) Nee, helaas! Waarschijnlijk was het op het moment dat wij er waren te warm voor de apen om te brullen. De dag daarna werden we door de dames meegenomen naar een hotel met camping site in de jungle en hebben we ons alsnog staan vergapen aan de brulapen.

De volgende dag werd ons gevraagd of we met ze mee wilden naar de rivier om te zwemmen. Het was 37 graden, dus die keuze was snel gemaakt. Ze namen ons mee naar een prachtig stukje natuur wat alleen voor locals bestemd is. Geen toeristen, alleen Mexicaanse local families. We konden ze niet genoeg bedanken voor deze mooie ervaring.

Heerlijk om een aantal dagen onderdeel te zijn van een Mexicaanse familie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.