Skip to content

Root Beer Float

Een van de leuke dingen aan reizen is, is dat je op de meest onverwachte momenten een beetje van een land/cultuur kan proeven. Maak kennis met de trots van de USA: de Root Beer Float.

HET IJSUURTJE OP DE CAMPING

We verblijven op een camping in de woestijn van Utah in plaatje Hurricane. Er is hier net zo weinig schaduw te vinden, als bezienswaardigheden. Alleen goed om één nachtje te blijven slapen dus. Om de hitte te ontvluchten gaan we naar de recreatieruimte, welke er precies zo uitziet als je verwacht bij een Amerikaanse recreatieruimte. Bordspellen op de kast, krijtjes en kleurplaten op tafel, een podium met gordijnen en een zithoek met videobanden. Om 15.00 uur komt er een bejaard echtpaar binnen en beginnen voorbereidingen te treffen voor het zondagse ijsuurtje. 10 minuten later staat er een flinke wachtrij en is de dame druk aan het ijs scheppen.

Ik krijg direct de vraag of ik weet wat Root Beer is. Mmm, nee eigenlijk niet…

We zien het een en ander voorbij komen en besluiten ook een ijsje te bestellen. Ik kan mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en vraag wat een Root Beer Float is. Het antwoord kon niet simpeler: Root Beer met een bolletje vanille ijs. Ik krijg direct de vraag of ik weet wat Root Beer is. Mmm, nee eigenlijk niet. Direct pakt ze 2 bekertjes en schenkt wat Root Beer voor ons in. Het ziet eruit als cola en smaakt naar vanilleachtige frisdrank. Met koolzuur.

Ik besluit toch maar de ijs variant te bestellen. I have to try new things, I guess. Ik krijg een grote pul met een laagje frisdrank. Ze schept er wat vanille ijs bij en vervolgens nog wat frisdrank overheen. Ik krijg er direct een lang lepeltje erbij om het ijs te kunnen scheppen en 2 rietjes. Als ik wil kan ik tussendoor nog laten bijvullen met Root Beer.

Alex besteld een bananen split en krijgt de vraag welke variant hij wil. Na enige verwarring – wij wisten niet dat er meer varianten waren – probeert Alex er makkelijk onderuit te komen. Doe maar een standaard bananen split. Alex krijgt een typisch Amerikaanse bananensplit: Veel van alles. 

We eten rustig ons ijs en kletsen met een aantal andere gasten, die door hadden gekregen dat we wegenkaarten aan het bekijken waren, voordat we ijs bestelden. We verzamelen tips en krijgen daar gratis anekdotes, verhalen en steeds meer geïnteresseerden bij. Wat ons blijft verbazen, is dat mensen hier vaak niet verlegen zijn. Als iemand iets van je wil weten of iets kwijt wilt, dan wordt er direct tegen je aan gepraat.

Uiteindelijk is het ijsuurtje voorbij en krijgen we twee bananen die over zijn. Voor onderweg. Eindbeoordeling: de Root Beer Float zag er viezer uit dan dat hij smaakte. Eigenlijk best wel lekker. Maar één is voorlopig genoeg.

HEB JIJ WEL EENS EEN ROOT BEER FLOAT OP?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.