Skip to content

Singapore challenge

Singapore was tijdens de wereldreis (2013) de poort naar ons Zuidoost-Azië avontuur. We kenden deze stad al een beetje en dat maakte ons enthousiasme alleen maar groter. Terug naar Singapore: prachtige architectuur, lekker eten en fijne mensen. Maar een beetje rondhangen in een stad die we toch al kennen, vond de moeder van Maartje net iets te makkelijk.

We kregen een opdracht per e-mail…

Singapore Challenge

DE OPDRACHT

  1. Singapore River
  2. Chinatown
  3. Hawker Centers
  4. Sentosa Island
  5. Little India
  6. Het koloniale centrum
  7. Merlion
  8. Swissotel The Stamford
  9. Orchard Road
  10. Singapore Flyer
Even lijstje afwerken
Singapore River
SINGAPORE RIVER

Heel erg lastig is deze niet. De rivier stroom een eindje de stad in en telt veel populaire plekken aan de rivier zoals Clarke Quay, Boat Quay en Robertson Quay. Zelfs als je niet weet waar je precies heen wandelt, kom je hem hoogstwaarschijnlijk tegen. Onze favoriete plek is op een bankje aan de waterkant bij Asian Civilisation Museum met uitzicht op de restaurantjes aan de overkant van het water.

Relic Temple
CHINATOWN

Ha! Super makkelijk! We slapen in Adler Hostel midden in Chinatown. Elke keer als we met de metro op pad gaan, lopen we door de winkelstraatjes en langs de bekende Sri Marooth Relic Temple.

Hawker
HAWKER CENTERS

Dit is één van de redenen dat we naar Azië gaan: eten! We kunnen dit punt goed combineren met het vorige punt, want we vinden een fantastisch hawker center bij ons op de hoek: Maxwell Food Court. We betrappen ons erop dat we helemaal niet meer naar een degelijk restaurant willen! Heerlijk en goedkoop.

Sentosa Island
SENTOSA ISLAND

Dit is dan wel weer wat lastiger, want Sentosa Island is een soort pretpark. En dat betekend 2 dingen: duur en je moet ervan houden. Eerlijk gezegd zag het er van een afstand indrukwekkend uit, maar vonden dit destijds niet de moeite waard.

Singapore Little India Azië
LITTLE INDIA

Ook deze wijk kennen wij aardig goed, maar dat komt door onze eerste ontmoeting met Singapore. Wij verbleven in 2011 in het Perak Hotel in Little India. De wijk is prachtig, maar ook erg lawaaierig in de avond. Bovendien is Chinatown centraler gelegen en biedt veel meer eetgelegenheden dan Little India. Maar toch is Little India zeker de moeite waard voor een ochtend of namiddag rondstruinen.

Singapore brandweer
KOLONIALE CENTRUM

Heel eerlijk zijn we hier in deze trip niet geweest, maar wel tijdens ons eerste bezoek aan Singapore in 2011. Telt dat ook?

Merlion Singapore Azië
MERLION

Wederom niet zo lastig. Als je lekker langs de rivier aan het wandelen bent richting de zee, dan pak je vanzelf wat highlights mee waaronder de Merlion. Het is één van de meest beroemde trademarks van Singapore, maar echt super indrukwekkend? Nee, niet echt… Zie je bovendien maar eens door de massa heen te wurmen EN een foto van de Merlion te maken zonder andere mensen erop. Dat is pas een uitdaging!

Singapore challenge Azië Swissotel
SWISSOTEL THE STAMFORD

Huh? Waarom staat deze op het lijstje? We hebben veel beroemde hotels gevonden zoals Marina Bay Sands (hoog hotel aan het water) The Fullerton hotel en Raffles Hotel, maar Swissotel hebben we (nog) niet gevonden.
Foto: Swissotel The Stamford

ION Orchard
ORCHARD ROAD

DE fancy winkelstraat van Singapore! Eén van de favorieten als het aankomt op design en architectuur. Onze favoriet is toch wel ION shopping mall. Je vindt hier de top-end designerstores, maar ondergronds gelukkig ook meer betaalbare kledingmerken. Wij hebben hier niet geshopt en toch vonden we het prachtig om te zien.

Singapore Flyer
SINGAPORE FLYER

Wij hebben hier weinig mee. Ja, het is leuk om te zien wanneer de lichtjes aan zijn in de avond, maar that’s it! Gelukkig is deze ook niet lastig op te spotten. Een ritje zal ongetwijfeld erg mooi zijn, maar wij geven hier gewoon niet veel om. Net zoals The London Eye. Leuk, maar we vinden andere attracties leuker om kostbare dollars aan te besteden.

Inmiddels kennen we Singapore een stuk beter en hebben we al veel bekende en minder bekende bezienswaardigheden bezocht. Weet jij nog een toffe plek in Singapore die hier niet bij staat?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.