Skip to content

Sparen en bezuinigen

Vanaf het moment dat je besluit een wereldreis te gaan maken, kan je al direct beginnen met voorbereiden namelijk; sparen en bezuinigen. Dit blijft (helaas) voorafgaand en tijdens je reis een belangrijke activiteit, welke de duur en activiteiten in je reis bepaalt. Hieronder een aantal tips welke wij gebruikten om hier zo effectief mogelijk mee om te gaan.

Wereldreis geld budget

SPAREN

Natuurlijk kom je al een heel eind als je elke maand een stukje salaris overschrijft naar een (internet)spaarrekening. Bepaal een vast bedrag wat je iedere maand kan missen. Naast het betalen van de vaste lasten en het sparen, houden we ook nog een klein beetje ‘zakgeld’ voor onszelf over.

  • De voordelen: zo kan je het snelst sparen.
  • De nadelen: vaak moet je je levensstijl gaan aanpassen om meer te kunnen sparen.

GELD VERDIENEN

Naast het sparen van een vast bedrag per maand, zijn er ook manieren om extra geld te verdienen. Want, hoe meer geld je spaart, des te eerder ben je bij die wereldreis. Hieronder wat manieren waarop wij extra geld verdienen.

RECLYCLEN

Verzamel oude meubeltjes zoals kastjes, tafeltjes, stoeltjes en knap deze op. Met wat creativiteit en krijtverf kom je een heel eind. Verkoop deze vervolgens via Marktplaats of Facebook.

ROMMELMARKT

Verkoop oude spullen op een rommelmarkt. Wij hebben tot nu toe op 2 rommelmarkten gestaan en zo wat losgeld kunnen vangen. Meestal is de kraamhuur € 30,00 voor een standaard kraam per dag en wij verdienen zo'n €250,-.

KLEINGELD

De kleingeldpot. Al het kleingeld gaat hierin en bij ons ook de opbrengsten van de Marktplaats verkoop. Zo af en toe de portemonnees inspecteren en omdraaien! Wanneer de inhoud van de pot acceptabel is, even naar de geldstortautomaat brengen.

Voordelen: geld (!), goed voor milieu en kopers zijn er (vaak) erg blij mee.
Nadelen: verkopen via Marktplaats kost tijd en geduld

Voordelen: het kost je alleen kraamhuur, de rest is pure winst! Bovendien verbeter je hiermee je verkoop skills.
Nadelen: je moet er wat voor doen

Voordelen: alle kleine beetjes helpen
Nadelen: het spaart niet snel

BEZUINIGEN

Bezuinigen kan op ontzettend veel mogelijke manieren. Hieronder wat inkoppertjes.

  • Doe boodschappen aan de hand van een weekmenu. Zo haal je alleen wat je echt nodig hebt EN hoeft je minder weg te gooien.
  • Smeer je eigen brood. Laat je niet verleiden om lekkere broodjes/salades op werk te kopen, want deze zijn veel duurder dan wat boterhammen en beleg van de supermarkt.
  • Laat je niet verleiden. Soms is het beter (zeker voor koopverslaafden) om niet in de buurt van het winkelcentrum te komen. En denk bij alle spullen die je normaliter zou kopen even: Heb ik het wel nodig?
  • Check of je verzekeringen niet aan de hoge kant zijn. Misschien kan je ergens wel een vergelijkbare verzekering scoren voor minder.
  • Denk na over benzine. Zeker in deze tijd; benzine is duur. Vandaar doen wij zoveel mogelijk met de leaseauto.
  • Korting en aanbiedingen. Geen uitleg benodigd denk ik…
  • Zoek (goedkope) alternatieven. Minder uit eten, meer thuis eten met vrienden. Minder naar de bioscoop, meer wandelen in Sonsbeek park. Als je even moeite doet, zijn er genoeg leuke dingen te doen die gratis zijn of weinig kosten.
  • Online = vaak goedkoper. Zeker voor als je op reis bent: online vluchten, hotels of autohuur boeken is vaak goedkoper dan aan de balie. Zo hebben wij op Langkawi, Maleisië bij de receptie een kamer geboekt, terwijl deze online veel goedkoper (en beschikbaar) was. Even opletten dus!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.