Skip to content

Sri Lanka reisroute

Dit is de reisroute (twee weken) van onze reis door Sri Lanka. Deze kan je gebruiken ter inspiratie om te eigen route samen te stellen, of gewoon over te nemen. Doe er je voordeel mee.

REISROUTE VOOR 2 WEKEN

Wij reisden in december en besloten vanwege de weersomstandigheden aan de zuidwestelijke kant van het eiland te blijven. We hadden (helaas) maar twee weken de tijd, dus moesten keuzes maken in bestemmingen en bezienswaardigheden.

De hele route hebben wij afgelegd met openbaar vervoer (trein en bus) m.u.v. vervoer van en naar het vliegveld (tuktuk).

Sri Lanka route Azië
Sri Lanka Reisroute Azië route

REISROUTE SRI LANKA

 • Negombo (2 nachten)
  Bus: Busstation Negombo – Kurunegala – Dambulla
 • Sigiriya (2 nachten)
  Bus: Sigariya – Dambulla – Kandy
 • Kandy (2 nachten)
  Trein: Kandy – Ella
 • Ella (3 nachten)
  Bus: Ella – Wellawaya – Matara – Talpe
 • Dalawella (3 nachten)
  Trein: Talpe trainstation – Dalawella
 • Aluthgama (1 nacht)
  Trein/bus: Dalawella – Colombo – Negombo
 • Negombo (1 nacht)

CONCLUSIE ONZE REISROUTE

  • Aluthgama: niet een hele voor de hand liggende optie om op te nemen in je route, maar we hebben ons hier goed vermaakt. We bezochten o.a. Sea Turtle Protection Association en Ventura beach.
  • Galle: Deze stad bezochten wij in één dag toen we in Dalawella verbleven. Wat ons betreft is één dag voldoende, maar je kan hier ook gerust een nachtje blijven. Er is hier een hoop historie te vinden.
  • Dalawella / Unawatuna / Talpe / Koggala: we verbleven in Dalawella, maar eigenlijk maakt het weinig uit waar jouw favoriete accommodatie staat. Het gebied is niet heel groot dus het meeste kan je te voet, met de bus of zelfs met de trein bereizen.

EXTRA OPTIES ROUTE SRI LANKA

DAMBULLA

Dambulla is een plaatje dat bekend is vanwege de gouden tempel die op de werelderfgoedlijst staat. Dit is een grottencomplex waarvan we weten dat deze al rond de 7e eeuw voor Christus bestaat. Er zijn meerdere grotten te zien met o.a. een enorme liggende boeddha.

Dambulla Reisroute Sri Lanka Azië route
ADAM’S PEAK

Adam's Peak is een berg van 2243 meter hoog en heilig is voor Boeddhisten, Christen en Hindoestanen. Het is de bedoeling dat iedere Sri Lankaan deze tocht minimaal 1x in zijn/haar leven te maken. De routes (er zijn meerdere) naar de top bestaan uit heel veel traptreden. De kortste route neemt een paar uur in beslag en langs de weg zijn rustpunten en drank/fruitkraampjes.

YALA NATIONAL PARK

Eén van de meest bezochte parken in Sri Lanka is Yala National Park. En met een reden. Je kan hier op safari en met een beetje mazzel olifanten, beren en luipaarden zien.

Yala Route Sri Lanka Azië

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.