Skip to content

The camp kitchen

Al vanaf het begin van ons avontuur in Australië viel ons gelijk iets op. Wij vertellen graag over één van de meest opvallende verschijningen in Australië. The Camp Kitchen. En zoals (hopelijk) iedereen weet: er is altijd het meest te beleven in de keuken!

Camp Kitchen Australië

GEAR

Veel campings hebben een gezamenlijke keuken en – een aardige keuken – is uitgerust met een koelkast (met vriezer), magnetron, broodrooster, waterkoker, gasfornuis, (betaalde!) Wi-Fi, pannen/potten e.d. Bovendien is dit vaak de plek waar stopcontacten te vinden zijn, voor het opladen van elektronisch apparatuur. Van alle gemakken voorzien…

BARBECUEËN 2.0

Bij de Blue Mountains vonden wij op de camping vier fantastische barbecue/grillplaten bij de camp kitchen. Op dat moment hadden wij nog geen idee dat deze faciliteit veel voorkomend is door heel Australië. Deze bbq’s werken op gas en hebben weinig voorbereidingstijd nodig. Aanzetten, insmeren of spuiten met olie en bakken maar! We zagen vrijwel alles gebakken worden op deze platen. Van prachtige steaks tot asperges. De enige vraag die bij ons blijft hangen is: Waarom zien wij dit nergens in Nederland?

POSSEMS

Op Magnetic Island verbleven we op een prachtig kampeergebied bij een hostel. In de grote keuken waren netjes opbergvakjes voor persoonlijke spullen te vinden en genoeg koelkast voor iedereen. Wanneer het donker begint te worden, komen er echter ook andere bezoekers een kijkje nemen. Hier werden we al voor gewaarschuwd door een aanplakbiljet in de keuken:

Possems like to party in the kitchen!

Nou hebben wij helaas geen idee wat de Nederlandse vertaling is voor possem (Google is wederom your friend). Laten we het er maar op houden dat uit-de-kluiten-gewassen- eekhoorns zijn, zonder lange staat. Ze zien er erg schattig uit, zijn erg brutaal en maar hebben maar één missie. ETEN! Ze vinden hoe dan ook een manier op de keuken binnen te sluipen om al het achtergebleven eten weg te kapen. Of uit de vuilnisbak te halen. Als je je eten niet goed hebt opgeborgen, kan je er zeker van zijn dat het de volgende ochtend weg is.

ONTMOETEN

In de camp kitchen ontmoet je nagenoeg altijd andere reizigers. In Katherine (Northern Territory) raakten we aan de praat met twee Australische families en konden we al onze vragen met betrekking tot Australië kwijt. We kregen uitleg over Australian slang (Australische taal) over wat pokies, sheila’s en blokes zijn. Bovendien kwamen we meer te weten over het door ons gekochte Bier (Cooper) en het schudden hiervan (!?) en de bezienswaardigheden in de regio. Reizigers hebben altijd wat te vertellen!

FORMULE 1

Bepaalde campings (met name Big4) hebben net iets meer gemakken dan een standaard camping. Wij vonden hier regelmatig recreatie ruimtes met spelletjes en tv. Wanneer een tv te vinden is in de keuken, is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Zo zaten Alex, Bert en Jolanda op een zondagavond (wegens tijdverschil) de Formule1 race van Duitsland in de keuken te kijken. Wat is kamperen toch afzien ;).

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.