Skip to content

Veel kilometers

Het werd weer eens tijd dat we wat van ons lieten horen, vandaar een status update van wat we tot zover hebben gezien (en meegemaakt) van Ozzie (Australië). Op de luchthaven van Sydney werden wij opgewacht door Bert en Jolanda (ouders van Alex) die voor 2,5 week konden ervaren hoe het is om te reizen on-a-budget. Na behoorlijk regenachtige dagen in Sydney zijn wij met 2 Spaceships (google voor de liefhebber) gaan rijden.

Van Sydney zijn wij in 2 weken naar Brisbane gereden en hebben ondertussen o.a. Blue Mountains, Byron Bay en behoorlijk wat strand gezien. Elke middag/avond op zoek naar een caravanpark en barbecueën. We praten ze bij over de avonturen welke wij al achter de rug hebben en zij brengen ons op de hoogte van de nieuwtjes uit Nederland en de regio. Time flies when your having fun en we droppen Bert en Jolanda op het vliegveld in Brisbane, waar zij weer aan de lange vlucht(en) naar Nederland beginnen.

Daarna sloeg het weer een beetje om en hebben we een aantal dagen regen. Verwend als we zijn, ervaringen we daar geen plezier aan en gaan net zolang rijden richting naar het Noorden totdat het beter weer wordt. Bovendien vinden we de weg van Brisbane naar Townsville niet heel erg spannend. Of kwam dat toch door het weer?

We merken dat Australië misschien teveel te bieden heeft voor maar 6 weken en slaan must-see’s over. Dit komt mede doordat we merken erg gevoelig te zijn voor hard-selling tour verkopers die maar al te graag geld aan je te willen verdienen. Zo zijn er ontelbaar veel touraanbieders met behoorlijk hoge prijzen. We besloten voor onze eigen weg te kiezen en niet voor het lijstje-van-dingen-die-je-gezien-MOET-hebben.

Het weer klaart ondertussen op en we besluiten om de camper mee te nemen naar Magnetic Island (ook Maggie genoemd); een eiland voor de kust van Townsville.  Dit is een tropisch eiland met diverse looproutes, prachtige baaien en verborgen stranden. We snorkelen, spotten nog meer wilde koala’s (krijgen we overigens geen genoeg van) lopen over het strand en komen tot rust. De camping/hostel waar we slapen is mooi, gezellig en vermaken we ons prima. Dit hadden we even nodig.

Nu hebben we nog een dikke 2 weken te gaan voordat we in Darwin de camper moeten inleveren. Bovendien moeten we de beruchte Outback nog trotseren. Maar eerst nog even iets verder naar boven richting Cairns.

De grote Australië liefde heeft bij ons nog niet toegeslagen, maar toch vinden we het een prettig land om in te reizen. Het land is zo divers en overweldigd ons met mooie plekken om te zien en leuke dingen om te doen. Nu gaan we nog even door met ontdekken! Foto’s volgen snel…

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.