Skip to content

Wereldreis route samenstellen

Je hebt besloten om je droom in vervulling te laten gaan. Je gaat op wereldreis. Je voelt de adrenaline nog door je lichaam heen razen van de beslissing, maar realiseert snel: Hoe en waar moet ik in hemelsnaam beginnen? Het spreekwoord luid dan ook: een goed begin is het halve werk. Door middel van onze expertise willen wij je graag verder helpen om je met een zelfverzekerd gevoel de weide wereld in te sturen.

Noord-Amerika USA

DE ROUTE BEPALEN

Dit is een ontzettend leuk begin van de voorbereiding, je route bepalen. Zorg ervoor dat je voor de onderstaande punten voldoende tijd neemt, dit zal je zeker ten goede komen tijdens je reis. Ondertussen kan je ook even wennen aan het idee dat jij de wereld gaat verkennen.

Verdiep
Maak een verlanglijstje

Lees reisbladen zoals Columbus Travel, bekijk (oude) afleveringen van BNN 3 op reis, struin het internet af. Kortom, doe alles om zoveel mogelijk informatie maar vooral inspiratie op te doen. De jaarlijkse vakantiebeurs is bijvoorbeeld een leuk uitje om veel informatie te verzamelen en je horizon te verbreden. Abonneer je op nieuwsbrieven, bezoek regelmatig websites van reisbloggers en zoek op relevante hastags op Instagram voor bergen inspiratie.

Schrijf de landen, regio’s of bezienswaardigheden op die je altijd al hebt willen zien en zet deze op (geografische) volgorde bij elkaar. Ga je samen met je partner, beste vriendin of je broer op reis? Zorg dat je allebei een lijstje opstelt en deze met elkaar vergelijkt. Waar liggen de overeenkomsten en verschillen? En wat is een must-see?

Houd rekening met klimaten
Houd rekening met budget

Bedenk goed wat voor een soort reis je wilt maken. Wil je per se orang oetans zien op Borneo en het prachtige landschap in Canada? Dan is het waarschijnlijk nodig om zomer- en winterkleding mee te nemen. Dit heeft natuurlijk invloed op je paklijst. Heb je geen zin in koud weer? Dan zal je je route hierop aan moeten passen.

Sommige landen zijn duurder dan anderen. Probeer hierin een gebalanceerde afweging te maken. Je zult namelijk sneller door je geld heen gaan als je de Verenigde Staten, Australië en Europese landen bezoekt in tegenstelling tot Aziatische landen. Mocht je er toch voor kiezen om wat duurdere landen te bezoeken? Probeer deze, indien mogelijk, zoveel mogelijk aan het begin van je reis te plannen.

Bestudeer seizoenen
Maak logische combinaties

Bestudeer per land of regio goed wat de ideale periode is om te reizen want je wilt bijvoorbeeld niet tijdens het orkaanseizoen op de Filippijnen doorbrengen. Een handig hulpmiddel hiervoor is: “Reisplanner beste reistijden” uitgebracht door Columbus Magazine. Hierin staat duidelijk weergegeven wat de gunstigste maanden zijn per land/regio. Deze informatie is ook te vinden via de boeken en de website van Lonely Planet. Maak voor jezelf hiervan een overzicht per maand in Excel om dit overzichtelijk te houden. Bedenk ook goed dat reizen in hoogseizoenen invloed heeft op je budget en flexibiliteit.

Wanneer je (samen) hebt besloten welke landen/regio’s het worden, is het handig om deze aan te geven op een wereldkaart. Bekijk tussen welke plaatsen je eventueel wil vliegen en geef deze aan met een streep of lijn. Het is altijd het voordeligst om te vliegen in één richting. Kies ervoor om eerst naar het Oosten te gaan of eerst het Westen. Ook voor het boeken van een Round The World ticket is dit het beste, mits je hiervoor kiest. Het is niet erg (zeker in het begin) als je route een aantal keer veranderd, je kunt hier gerust mee spelen. Heb je moeilijkheden met het bepalen van een logische route? Dan kan je zeker advies vragen bij reisorganisaties zoals Kilroy of Joho.

VALKUILEN

  • Prop niet teveel in één wereldreis. Probeer echt tijd te nemen voor landen/regio’s. Je leert hierdoor bijvoorbeeld culturen beter kennen en dit is gunstiger voor je budget. Bovendien is niets vervelender dan tijdnood tijdens reizen.
  • Laat je niet ontmoedigen door vooroordelen en het beeld wat andere mensen van een bepaalde land/regio hebben. Veel mensen zien Mexico als gevaarlijk land, maar zijn er zelf nooit geweest. Wees objectief en reëel. Aanslagen en terreur dreigen zijn een serieuze zaak, maar slechte imago’s kunnen (soms) onterecht zijn.
  • Probeer niet alles zelf te willen bedenken. Er zijn zoveel verschillende voorbeeldroutes op internet te vinden die als hulpmiddel kunnen dienen.
Route wereldreis

Wij hebben met veel liefde en aandacht de route voor onze wereldreis samengesteld. We hebben voor jou alles onder elkaar gezet: bezochte landen, hoeveel dagen we hier doorbrachten en aantal accommodaties. Doe er je voordeel mee!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.