Skip to content

Geocaching

Wij maakten begin van 2014 kennis met een onbekende activiteit welke onze manier van reizen compleet veranderde. Onze grote liefde voor slowtravelling en het vooral niet volgen van dit-moet-je-gezien-hebben lijstjes, paste perfect bij dit nieuwe avontuur waar we als een blok voor zijn gevallen. Geocaching!

Overal ter wereld liggen schatten verborgen

WAT IS GEOCACHING?

Heel kort gezegd: een moderne vorm van schatzoeken. Op elk continent liggen – door liefhebbers – schatten (caches) die anderen kunnen opzoeken door middel van GPS coördinaten en hints via de officiële website van Geocaching. Iedereen kan zich registreren en kan de zoektocht beginnen naar caches over de hele wereld.

HOE WERKT HET?

Er zijn caches van diverse formaten: de kleinsten zijn zo groot als een dobbelsteen, de grootste ongeveer formaat schoenendoos. Wanneer je er één hebt gevonden registreer je dit in het logboek in de cache en op de website. Op de website vind je meer informatie over de desbetreffende cache. Grootte, moeilijkheidsgraad van het terrein en vindbaarheid, opmerkingen en eventuele foto’s zijn te vinden bij de algemene informatie. Daarnaast zijn er verschillende soorten caches en opdrachten.

JA, EN DAN?

De kick zit het ‘m in het vinden van de cache, wat in sommige gevallen behoorlijk uitdagend kan zijn. Bovendien hebben sommige caches de mogelijkheid om er iets in te doen of uit te halen. Zo zijn er travelbugs in omloop die – door middel van een online trackingsysteem – over de hele wereld zijn te volgen. Je zoekt het nummer van de Travelbug op en kan zo zien waar ter wereld deze geweest is. Je weet nooit wat je aantreft als je een schat opent. Bovendien ben je buiten in de natuur actief bezig, spannend voor kinderen en gezellig in groepsverband. Klinkt goed toch?

GEOCACHING EN REIZEN

Dit is wat wij het mooist vinden aan Geocaching. Je komt op plekken waar je anders nooit zou komen. Men maakt er een sport van om caches te verstoppen op speciale plekken met een bijzonders verhaal of bezienswaardigheid. Sommige caches kunnen in teken van een thema of bepaalde plek staan. We ontdekken dat de reis naar de schat soms minstens zo mooi is als het vinden zelf. Zo hadden wij een prachtige dag op het eiland Langkawi in Maleisië op zoek naar een cache in de jungle en wisten wij een verborgen tempel te vinden bij Angkor Wat in Cambodja.

PRAKTISCH

Ook schatzoeken? Er zijn twee belangrijke websites: Geocaching.com (moedersite) en Geocaching.nl (dochtersite voor Nederland). Ga naar de www.geocaching.nl/registreren en maak eenvoudig een account aan. Er is ook een complete startershandleiding beschikbaar.

Er is ook gratis Geocaching app beschikbaar voor Android en Apple.

HEB JIJ TOFFE ERVARINGEN MET GEOACHING?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.