Skip to content

Top 5 hawker Chinatown

Hawker cultuur is belangrijk in Singapore. Voor degene die niet weten wat een hawker centre is: dit is een cluster van kleine(re) eettentjes. Je kan hier veel diversiteit in cuisines vinden; van Koreaans tot Thais, van Indonesisch tot Japans. De prijzen zijn een stuk lager dan in een restaurant en de kwaliteit van het eten is vaak zeer goed. Wij hebben onze favoriete hawker centres in of vlakbij Chinatown in Singapore onder elkaar gezet.

Hawker centre Singapore Azië

ALGEMEEN HAWKER CENTRE

  • Als bij een foodstall het eten 'uitverkocht' is, gaan ze dicht. Als je dus wat later op de dag gaat, kan je voor een rolluik komen te staan.
  • Vaak ga je zitten waar er plek is. Als je voor een drink stall gaat zitten, verwachten de verkopers dat je daar drinken besteld.
  • Veel locals 'reserveren' een plekje door een pakje zakdoekjes of een paraplu neer te leggen. Dit is normaal is Singapore.
  • Rond lunchtijd (12.00 – 13.00 uur) gaan alle locals eten en is het ontzettend druk in hawker centres.
  • Probeer zoveel mogelijk met gepast (contant) geld te betalen.
  • Iedere stall heeft een hygiëne keurmerk: A (hoogst) / B / C (laagst).

MAXWELL FOOD CENTRE

Onze allereerste ervaring in een hawker centre in Singapore. En gelijk een schot in de roos. Ruim opgezette hal met meerdere rijen eettentjes (103 stuks) met in het midden de bekende vaste tafels en stoelen. Het is een druk bezochte hawker centre bij locals én toeristen. Bij de hoofdingang zijn wastafels om je handen te wassen.

Tip: probeer de gestoomde kip van Tian Tian Hainanese Chicken Rice (blauw bord met witte letters). Staat rond lunchtijd een mega lange rij, kan niet missen.

Openingstijden: dagelijks van 8.00 tot 02.00 uur.
Adres: 1 Kadayanallur St, Singapore 069184

Singapore Maxwell foodcourt hawker center Tian Hainanese chicken
Singapore Amoy Street Food Centre

foto: chinatown.sg

AMOY STREET FOOD CENTRE (TELOK AYER)

Een zeer bekend hawker centre met twee verdiepingen waarvan gezegd wordt dat het de beste hawker centre van Singapore is. Het Mecca voor foodies. Zes stalls kregen een vermelding in de Michelin Guide Singapore 2019. Van traditionele gerechten tot nieuwe generatie foodstalls.

Tip: A Noodle Story is ontzettend populair en er staat altijd een lange rij.

Openingstijden: dagelijks van 6.30 tot 21.00 uur. (zondag tot 18.00 uur)
Adres: 7 Maxwell Rd, Singapore 069111

CHINATOWN COMPLEX FOOD CENTRE

Om met de deur in huis te vallen: dit is de grootste hawker centre in Singapore met meer dan 260 eettentjes. En in het hart van Chinatown (1 min vanaf Chinatown MRT). Je vindt hier alle populaire lokale gerechten die je moet proberen. Omdat de keuze zo groot is en omdat er meerdere tentjes hetzelfde gerecht verkopen zijn de prijzen goedkoop. Het is niet de meest sfeervolle hawker centre, maar zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.

Tip: Xiu Ji Ikan Bilis Yong Tau Fu (#02-88), China La Mian Xiao Long Bao (#02-135), Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodles (#02-127)

Openingstijden: dagelijks van 7.00 tot 22.00 uur.
Adres: 335 Smith Street, Singapore 050335

Singapore Chinatown Complex Food Centre

foto: chinatown.sg

PEOPLE’S PARK COMPLEX FOOD CENTRE

Wij kwamen hier per ongeluk terecht, maar wat een fijne verrassing in deze shopping mall! Met 87 eetstalls is dit één van de grotere hawker centres in de omgeving. Zo'n beetje alle cuisines van Singapore zijn hier te vinden én minder toeristen dan bijvoorbeeld bij Maxwell Foodcourt. 

Tip: Alleen voor de spicylovers: Ri Ri Hong Ma La Xiang Guo serveert ma la hotpots waarvan je mond in vuur en vlam gaat staan.

Openingstijden: dagelijks van 7.00 ish tot 21.00 uur.
Adres: 32 New Market Rd, Singapore 050032

LAU PA SAT FESTIVAL PAVILION & SATAY STREET

Dit prachtige hawker centre (ook bekend als Telok Ayer Market) ligt in het zakelijke district van Singapore op loopafstand van Raffles Place MRT. Het is hier met name rond lunchtijd zeer druk vanwege de kantoormedewerkers die hier dan lunchen. In de avond (vanaf 19.00 uur) wordt de bekende 'Satay Street' opgezet aan de zuidkant van het complex. Mocht je niet gek zijn op saté, dan is er genoeg andere gerechten te vinden. Leef je uit!

Tip: Hoewel alle stalls lekkere saté aanbieden, steken stalls #7, #8 en #10 daar met kop en schouders bovenuit.

Openingstijden: 24/7 en Satay Street vanaf 19.00 uur
Adres: 18 Raffles Quay, Singapore 048582

Ben jij ook zo gek op hawker centres als dat wij zijn? En mis je nog een hawker centre in dit lijstje?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.