Skip to content

USA: conclusie deel 1

Onze conclusie na een krappe 6 weken het westen van de USA verkennen. Hieronder staan de (voornaamste) highlights én onze indruk beschreven. Note: reizen is keuzes maken. We hadden nog veel meer kunnen zien op onze route, maar dan maak je de afweging tussen tijd, geld en voornamelijk haastig of rustig aan reizen. Wij kozen voor ons budget, maar nog belangrijker: om kalm aan te doen.

USA Yosemite Park conclusie VS

LOS ANGELES

Lastige stad als je maar beperkt de tijd hebt. Alle ‘bezienswaardigheden’ liggen behoorlijk verspreid. We verbleven de 1e keer in downtown, wat qua locatie een goede keuze was. Het ligt vrij centraal, de buurt zelf voelde echter een stuk minder goed aan. In de straten vind je genoeg restaurantjes en dingen om te zien en wij zorgden dan ook dat we voor het donker in de buurt of in ons hotel waren.

ROUTE 101 – CENTRAL COAST/PACIFIC HIGHWAY 

DE weg langs de kust van LA naar SF. Wij hadden hiervoor 3 dagen de tijd, maar hadden hier makkelijk een week over kunnen doen. Het weer stelde een beetje teleur, het landschap niet. Helaas blijkt deze route populair en is de omgeving aangepast op het toerisme. Dit betekend: hoge prijzen (overnachtingen, benzine, eten) en drukke wegen. Erg leuke start, maar niet ons favoriet.

USA 101 Highway conclusie VS

SAN FRANCISCO

Makkelijkere stad in tegenstelling tot LA. Wij verbleven in de wijk Heights en bezochten vrijwel alle bezienswaardigheden met een historische streetcar naar het centrum. Sfeervolle, karakteristieke stad met ontzettend veel te ontdekken. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Voor de grote steden die wij bezocht hebben is dit onze nummer 1.

ROUTE 49 – GOLD COUNTRY

USA conclusie VS Amerika

Wij kwamen hier terecht op aanraden van mijn familie in Gridley, California die wij een aantal dagen ervoor bezocht hadden. Deze route was ons voorheen volledig onbekend. Misschien werd dit daarom de verrassing van onze USA roadtrip. Dit is een bergachtige kronkelweg door kleine old western stadjes, welke gesticht waren om goud te zoeken in de bosrijke omgeving. Dit geeft een prachtig decor van gebouwen welke je alleen nog in films ziet en veel goudmijnen. Heerlijk weer, prachtige uitzichten en vooral: niet zo druk!

YOSEMITE NATIONAL PARK

Voor veel Amerikanen die wij spraken, was dit hun meest favoriete plek in USA of de wereld. Onze verwachtingen groeiden hierdoor. Of het door onze verwachtingen kwam, of door de beleving van deze plek; geen idee. Maar wij vonden Yosemite, zeker in vergelijking wat nog zou komen, wel leuk.

Ja, het is een imposante plek met veel te zien, maar het is voornamelijk de hoogte van de bergen wat deze plek bijzonder maakt. We willen Yosemite niet tekort doen, want het was erg mooi, maar er kwam nog meer…

LAS VEGAS

Wow, Las Vegas. Dat komt gelijk hard aan. Laten we voorop stellen dat hier wederom genoeg te zien is voor een hele week. Qua entertainment is deze plek misschien wel top of the bill. Maar het blijft wennen als je net rustig in je hotelkamer wakker bent geworden en de deuren van de lift naar beneden opengaan en je midden in een druk casino staat. Een soort van discotheek met gokkasten waar je niet op je horloge hoeft te kijken of het al tijd voor een biertje is. De samenstelling van Las Vegas is zo divers, dat we van Egypte, naar New York, naar Venetië/Italië konden lopen. Als je maar beperkt de tijd hebt voor je wereldreis, ga naar Vegas! 😉

USA Las Vegas conclusie VS Amerika Nevada

BEKIJK ALLE POSTS OVER AZIË

USA Yosemite Park conclusie VS

USA: conclusie deel 1

We hebben in een krappe 6 weken toch aardig wat van het westen van de USA kunnen zien. Hieronder staan […]

Reisroute USA Amerika Californië Utah Nevada

Reisroute West Coast USA

Wij reisden in mei en juni (6 weken) met een Jucy campertje onderstaande route door het oosten van USA. Deze […]

Root Beer Float

Een van de leuke dingen aan reizen is, is dat je op de meest onverwachte momenten een beetje van een […]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.