Skip to content

Vaccinaties

Als wereldreiziger is spe, is (be)sparen je grootste bezigheid. Zo ook als het aan komt op je gezondheid en de nodige vaccinaties. Maar geloof van ons: als je ergens serieus mee om moet gaan, is het wel gezondheid op reis. Toch zijn er manieren waarop je goed voorbereid op reis kan én niet teveel betalen voor nodige vaccinaties.

Even eerst dit: wij zijn geen medici en de informatie op metderugzakom.nl is uitsluitend ons advies en ervaringen.

Vaccinaties wereldreis

VACCINATIE STAPPENPLAN

Les 1: Doe research! Verdiep je altijd in vaccinaties als je (voor langere tijd) op reis gaat. Een handige website hiervoor is Gezondopreis.nl, maar er zijn veel meer informatieve websites te vinden.

Les 2: Stap over! Je bent waarschijnlijk wel even bezig met de voorbereidingen voor jouw wereldreis. Het is super handig om jouw zorgverzekering hierop aan te passen. Er zijn zorgverzekeringen die de meeste vaccinaties en Malariapillen (dure krengen) vergoeden. 

Les 3: Plan! Waarschijnlijk weet je wat (globaal) je route wordt. De vaccinaties die je nodig gaat hebben, zijn afhankelijk van deze route. Wees daar dus op bedacht.

Les 4: Laat je adviseren! Mocht je er om welke reden dan ook niet uitkomen, laat je dan adviseren door een expert zoals Meditel. Ga alsjeblieft niet zelf bepalen wat het beste is, als je hier geen verstand van hebt. 

Les 5: Gele boekje! Bewaar en gebruik je gele boekje goed. Hier komen alle stempels van de vaccinaties in te staan. Deze kan goed van pas komen in het buitenland.

ONZE VACCINATIES WERELDREIS 2013

Wij hadden besloten op wereldreis te gaan in 2013. We kregen een geweldige tip van een vriendin die voor 3 maanden naar Sri Lanka vertrok om onderzoek te doen: ga zorgverzekering shoppen.  We wisten dat we nog wel wat spuitjes moesten, dus dit klonk ontzettend interessant. Na uitgebreide research besloten we om inderdaad over te stappen op Interpolis en een afspraak te maken bij Meditel Nijmegen.

Toen we tegenover de vaccinatiearts zaten en de route (tot zover deze vast ligt) bespraken, kregen we te horen dat wij de volgende vaccinaties nodig hebben;

  • Hepetitis A
  • DTP
  • Hepititis B (3 injecties waarvan 1 na de reis)
  • Buiktyfus (1 injectie)
  • Rabies (3 injecties)
  • Malariapillen

Aangezien we Hep A en DTP al gehad hadden en nog geldig waren, ging het om de laatste 3 vaccinaties en natuurlijk de Malaria pillen. De arts liet er geen gras over groeien en voordat we het wisten had de assistente 6 spuiten klaar om te geven. In elke arm 1 en in het bovenbeen. Na een half uur stonden we opgelucht buiten. Een weekje later mochten wij weer langskomen voor een tweede prikje Rabies. Fluitje van een cent en je zou er bijna aan beginnen te wennen! 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.